Termékek

Élelmiszeripari Y-csapágyegységek

Az élelmiszer- és italgyártók semmiféle kompromisszumot nem köthetnek a higiéniával, az egészséggel és biztonsággal kapcsolatban.

Olyan gépi megoldásokra van szükségük, amelyek kielégítik az elvárásokat, ugyanakkor a karbantartási igények csökkentésével hozzájárulnak a működési költségek leszorításához. Az SKF élelmiszeripari Y csapágyegységei pontosan ezen célokra készültek.

Élelmiszeripari csapágyak itt :   SKF katalógus  (PDF)   (kis törelem kell a PDF betöltéséhez)

Visszatérve oldalunkra  kérjen ajánlatot a termék számának, vagy méreteinek megadásával, a következő linkre kattintva és rövidesen válaszolunk!     AJÁNLATKÉRÉS

Kérjen segítséget és más alternatívákkal is állunk rendelkezésére!

SKF testreszabott megoldásokkal kíván eleget tenni. A kenést nem igénylő SKF csapágyak a zsírcsepegés és szennyvízszivárgás, valamint a kezelőszemélyzet csúszásveszélyből fakadó baleseti kockázatának csökkentésével segítik a HACCP folyamatot az élelmiszer-ipari szempontból biztonságos gyártás érdekében. Mivel a csapágyakból nem csöpög ki a zsír, így tisztogatni sem kell, tehát jelentős mennyiségű víz takarítható meg.

Nem igényelnek kenést !

Élelmiszer-ipari Y csapágyegységek Megbízhatóak, a gyakori nagy nyomással történő mosás és tisztítószerek használata ellenére a teljes üzemi élettartamuk alatt sem igénylik a kenést. A hatékony tömítési rendszernek köszönhetően a tisztítófolyadék nem tud behatolni a csapágy belsejébe, ezáltal a csapágy élettartama meghosszabbodik. Az Y csapágyegységeket gyakran használják az élelmiszer-ipari konvejoroknál.

 

Szilárd olajjal feltöltött mély hornyú, rozsdamentes acél golyóscsapágy Hatékonyan véd a szennyeződések ellen, így például portól vagy nedvességtől, ugyanakkor jól ellenáll a korróziónak. Ezeket az egységeket fagyasztásnál (–40 oC) vagy magas páratartalmú alkalmazásoknál használják. A SolidOil (szilárdolaj-) mátrix a hagyományos tömített, zsírral töltött csapágynál 2-4-szer több kenőolajat tartalmaz, így hosszabb üzemi élettartamot és megbízható üzemelést kínál, az újrakenés igénye nélkül.

Ostyasütő egységek Fejlett technológiát alkalmaznak, amely lehetővé teszi az ostyasütők újrakenés nélküli folyamatos működését több mint 5 évig, a nap 24 órájában. Az újrakenésmentes csapágyegység alapja egy egyedülálló grafit kosár, amely kenőanyagként funkcionál a drága magas hőmérsékletű zsír helyett. (Gyártásternd 2013. május 27.)