Menü

INFRAPANEL - csarnokfűtés, irodák és lakások infra és elektromos fűtése, NOBO panelok

Innováció a fűtéstechnikában!

A karbonsemlegesség elérése, a jövőbeni fenntarthatóság érdekében fontos szerepet játszik a megújuló energiára alapuló korszerű fűtésrendszerek térnyerése.

Az infravörös hősugarak elnyelődve a szilárd tárgyakban hőt generálnak ( padlóban, falakban stb.) , az itt eltárolt hőenergia csak minimális mértékű konvekciót generál , ami egyenletesebb légréteg hőmérsékleteket eredményez. A hagyományos konvekciós fűtéseknél a meleg levegő felszáll a mennyezet alá és ott telítődik, padlószint közeli légrétegek hőmérséklete nagy belmagasság esetén akár 10-15 fokkal is alacsonyabb, mivel a munkavégzés (általában) a padlószint közelében történik , alsó légrétegek hőmérséklete az igazán fontos! Ezért kell nagyobb teljesítményű konvekciós fűtőtestet alkalmazni azonos hőkomfort eléréséhez, ami magasabb üzemeltetési költséggel jár – konvekciós veszteség.

Napelemes rendszerrel kombinálva igazán innovatív környezettudatos és gazdaságos csarnokfűtési megoldás.

A mennyezetre elhelyezett infrapanel energiája, konvekciós veszteség nélkül hasznosul, így melegebbnek érezzük a helység levegőjét, a termosztátot  2-3 fokkal a megszokott érték alá állíthatjuk. Az infrapanel hőtehetetlensége kicsi, ezért rendkívül pontosan fűthetünk. Sokkal hatékonyabb és gazdaságosabb fűtésünk, mivel alacsonyabb léghőmérséklet mellett és nagyon rövid idő alatt konfortos környezet érhető el!

Az infrapanelek egyszerű felépítésükből adódóan rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek, a fűtőlap és a szabályzó elektronika külön egységet képeznek.

Az infrapaneles fűtés hőkomfortja magasabb, mint a légkeveréses klímáknak.