Termékek
SupR prémium hegesztési cseppleválasztó folyadék KONCENTRÁTUM  1:1   Kiszerelés: 5l

SupR prémium hegesztési cseppleválasztó folyadék KONCENTRÁTUM 1:1 Kiszerelés: 5l

Cikkszám: 130700-027
Elérhetőség: Raktáron
Termékismertető:
Speciális, szintetikus (zsírsav-észter) hatóanyagú, vízben oldott, szilikon mentes készítmény.

Nem tűzveszélyes, nem tartalmaz egészségre ártalmas anyagot.

Hatékonyan alkalmazható gáz- és ívhegesztéseknél valamint plazmavágásnál, a keletkező cseppszóródás leválasztására.

A készítmény használata esetén a hegesztési varrat felülete egyenletes, a felszínen maradt salak pigmentszerűen leválasztható lesz. Használatával a varrat mentén a felületbe egyébként beleégő ömledék cseppek könnyen és gyorsan eltávolíthatóak, utólagos mechanikai tisztítás nem szükséges.

Alkalmas továbbá a védőgázas pisztoly kelyhében keletkező salakfelrakódás meggátlására. Festés előtt, a szokásos előkészítési eljáráson kívül más felülettisztítási művelet nem szükséges.

Leírás és Paraméterek

A munkadarab kezelése:
A készítményt a varrat mentén a varrattól mindkét irányban, a cseppszóródás által veszélyeztetett távolságban (általában 10-20 cm) kell a felületre juttatni. Ez történhet permetezéssel. Ekkor olyan eszközt használjunk, amely a felületen a készítményt egyenletesen elteríti, de nem áztatja el azt. Törekedni kell arra, hogy a lehető legkevesebb mennyiséget juttassuk a felületre, amely még megnedvesíti a cseppszóródás által veszélyeztetett felületet. Így a száradási idő is csökkenthető. A felhordást végezhetjük a termékkel megnedvesített textília, vagy szivacs használatával, ebben az esetben gazdaságosabb lehet az anyag felhasználása, mert vékonyabb filmet alakíthatunk ki.

Működés:
Miután a hegesztendő munkadarabot a termékkel megfelelően kezeltük a hegesztés során a termék 180-220 OC közötti hőmérsékleten maradéktalanul, széndioxidra és vízgőzre bomlik. Azonban az elbomlás előtt a szétszóródott cseppek a felületre való feltapadását meggátolja. A cseppek így könnyedén, akár kesztyűvel letörölhetők a felületről mindenféle felületi károsodás nélkül. A bomlás a kezelt felületnek csak azon részén megy végbe, ahol a hőmérséklet 180 OC fölé emelkedik.

További fontos technológiai szempontok:

Túlmelegedés:
A fent leírt tulajdonság a legfontosabb, amit figyelembe kell vennünk, ugyanis ha a munkadarab több, egymáshoz közeli varrat esetén 200 OC fölé melegszik, akkor a további varratok hegesztéséhez felvitt folyadék a felvitel pillanatában elpárolog és elbomlik, vagy addig kell permetezni, míg a munkadarab vissza nem hűl. Ezért célszerű a hegesztési sorrendet úgy kialakítani, hogy az egymást követő varratok viszonylag távol essenek egymástól, hogy az adott munkadarab résznek legyen ideje lehűlni. Általában a deformáció elkerülése végett a technológiát egyébként is így alakítják ki.